بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

  • 7 آذر 1399
  • 0 نظر
  • Roger waters

طراحی فضاهای عمومی برای اینکه همه پسند و دعوت کننده باشند، باید ارتباطی قوی با مردم برقرار کنند. طراحی رستوران و کافی شاپ نیز بخاطر عمومی بودن از همین اصل پیروی می کند. رستوران باید بقدری روی فرد تاثیر بگذارد که او را مجاب به بازگشت به رستوران در دفعات بعدی کند و حتی این رستوران را به دوستان و آشنایان خود توصیه کند. عاملی که دقیقا مانند یک معامله برد-برد عمل می کند. معامله ای که در آن هیچ بازنده ای وجود ندارد.

در سایت اتاق رستوران های زیادی را بررسی کرده ایم که علی رغم کوچک و ساده بودن، چیزی در خود داشتند که بیننده حتی با نگاه به عکس ها هم خواستار حضور در آنها میشد. تمام اینها نشان دهنده این موضوع است که برای موفق بودن یک رستوران حتما نباید دکوراسیونی فاخر و لوکس داشت. برخی چیزها مهم تر از تجملات هستند. در این مطلب به بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ کاراکتر می پردازم که سعی کرده بدور از تجملات، فضایی آرام و لذت بخش برای مشتریان خود پدید آورد.

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

رستوران کافی شاپ کاراکتر در شهر کرج قرار گرفته و مساحتی برابر با 530 متر مربع دارد. معماری این فضا به عهده دفتر طراحی اوژن بوده و در سال 1398 تکمیل شده است. محل اجرای پروژه، ابتدا متعلق به یک ساختمان دو طبقه قدیمی با زیرساختی فرسوده بود. این خانه دو طبقه به سبکی سنتی ساخته شده بود و بهمین خاطر منفذ و ورودی های قوسی شکل (که مشخصه معماری سنتی ایران است)  در تمام قسمت های ساختمان دیده میشد. بخاطر محدودیت بودجه و فرصت کم اجرای پروژه، قرار بر این شد تا کمترین صدمه به بدنه اصلی ساختمان وارد شود و المان های قوسی شکل سازه کاربری جدیدی پیدا کنند.

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

برای استفاده بهینه از ورودی های قوسی شکل بنا، معمار طرح، از پیاده روهای تاریخی شهر یزد الهام گرفته است. همانطور که در عکس ها مشاهده می کنید، قوس ها کمی کشیده شده اند، بعضی به مکانی برای پرورش گل و گیاه تبدیل شده اند و برخی دیگر ورودی و خروجی اصلی برای جابجایی بین محیط های داخل رستوران هستند. این کار در طراحی رستوران و کافی شاپ باعث شده حس کنجکاوی در وجود مشتریان رستوران شعله ور شده آنها را مشتاق به تجربه و گشت و گذار در فضاها و تجربه معماری سنتی ایران کند.

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

نحوه چینش و تزئین دکوراسیون مغازه پوشاک در سال 2020

این طرز فکر، در طراحی و انتخاب وسایل نیز اجرا شده است. میز و صندلی ها، میز بار، میز پذیرش، دفتر رئیس رستوران و پله ها، همگی مفهومی واحد را می رسانند. ورودی رستوران که نمای رو به خیابان هم محسوب می شود طراحی بسیار جالب و خاص دارد. دیوارهای بتنی و صفحه های فلزی که شکلی شبیه به آهن زنگ زده دارند، حیاط رستوران را از محیط بیرون و خیابان جدا می کند. همانطور که در شکل ها مشاهده می کنید، بین دیوار ها و صفحه های آهنی فاصله ای باز قرار گرفته تا رهگذران قادر باشند اندکی هم که شده فضای داخل رستوران را مشاهده کنند. همچنین در بین فضاهای باز دیوار ورودی، گیاهان نیز حضوری چشم گیر دارند تا در عین ایجاد مانع برای رفت و آمد از این قسمت ها، جلوی دید رهگذران به داخل را نیز نگیرد. این کار چه بسا باعث شود رهگذر برای بررسی بیشتر و از سر کنجکاوی وارد رستوران شده و حتی غذایی هم سفارش دهد.

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

دکوراسیون مغازه جواهر فروشی شیک و لوکس + طراحی داخلی

طراحی حیاط در رستوران های باز اهمیتی بسیار بالا دارد. رستوران کافه دارای دو حیاط است. یک حیاط جلوی ساختمان و یک حیاط خلوت هم در پشت آن. در حیاط جلویی که حیاط اصلی بوده شاهد چیدمانی بسیار زیبا هستیم. فضای نشستن مشتریان در حیاط، توسط درخت و درختچه ها احاطه شده و خود میز و صندلی ها، درون جریانی از آب و آبشار قرار گرفته اند. صدای همیشه در جریان آب باعث آرامش خاطر مردم هنگام میل غذا می شود.

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

حیاط پشتی کاملا از هیاهو خیابان جداست و محیط ساکت تری برای گفت و گو و صرف غذا می باشد. البته این قسمت هم توسط درختان کاج و گیاهان انبوه تزیین شده است. در طبقه اول سالن استراحت، بار و میز سرویس دهی قرار گرفته است. اتاق رئیس رستوران، اتاق حراست و تراس ها در طبقه دوم ساختمان قرار گرفته اند که توسط راه پله ای ساخته شده با ورقه تاشده آهن، در دسترس قرار می گیرد. راه پله عنصری مهم در طراحی رستوران و کافی شاپ دو طبقه است که متاسفانه اغلب توسط کارفرما نادیده گرفته می شود.

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

از آنجایی که کمترین تغییر در ساختار سازه این رستوران بوجود آمده، و همانطور که گفتیم، ساختمان قدیمی مملو از ورودی و خروجی های قوسی شکل بوده، سعی شده برای گمراه نشدن مراجعه کنندگان، از رنگ های متفاوت برای هر قسمت استفاده شود. با این روش مشتری در پیدا کردن مسیر گمراه نشده و راحت تر مکان مورد نظر خود را پیدا می کند. روشی که چندی پیش در طراحی داخلی کیلینک های درمانی راجب به آن صحبت کردم. بهر حال چنین رستورانی با این طراحی خارق العاده قطعا خاطره ای خوش در ذهن مراجعین خود خواهد گذاشت. این موضوع عالی ترین نتیجه ایست که از یک طراحی دقیق و حساب شده می توان انتظار داشت.

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

بررسی طراحی رستوران و کافی شاپ در ایران / کافه کاراکتر

 

به نظر شما این پست خوب بود؟ اگر پسندیدید حتما امتیاز دهید!
نوشته های مرتبط
دیدگاه های مطلب
0 دیدگاه برای این نوشته
ارسال یک دیدگاه